Καταδίωξη στην οδό Τήνου


"Περί τις 2 μ.μ. (ξημερώματα Σαββάτου 09/05/2020) τα φώτα της πλατείας σβήνουν και σχεδόν ταυτόχρονα αντιλαμβάνομαι ρίψη κρότου λάμψης από την οδό Ιθάκης προς το μέρος μας. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεχόμαστε αυτή την επίθεση σχεδόν κάτω από τα σπίτια μας γιατί δεν έχω αντιληφθεί κάποια ένταση του πλήθους με αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της βραδιάς δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας αστυνομικός.
Οι περισσότεροι άνθρωποι-ανάμεσά τους και εγώ -αρχίζουμε να κατευθυνόμαστε προς την οδό Επτανήσου για να απομακρυνθούμε από την πλατεία. Εν τω μεταξύ γύρω μου δεν υπάρχει κάποιος από τους φίλους μου, είχαμε χαθεί στην προσπάθειά μας να εγκαταλείψουμε την πλατεία. Σε κλάσματα δευτερολέπτου και ενώ βρίσκομαι στην οδό Επτανήσου με αντίθετη κατεύθυνση από την πλατεία βλέπω να πέφτει ένα δακρυγόνο ελάχιστα εκατοστά ακριβώς στα δεξιά μου και άλλο ένα λίγα εκατοστά διαγωνίως αριστερά. Βάζω τα χέρια στο κεφάλι για να το προστατέψω από τη ρίψη των χημικών και κρότου λάμψης. Η ορατότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και η ικανότητα στην αναπνοή πολύ δύσκολη. Επισημαίνεται πως η οδός Επτανήσου είναι ένας δρόμος στενός γύρω στα επτά (7) μέτρα πλάτος.
Τρέχω στη μέση του δρόμου μέχρι που φτάνω στην συμβολή της Επτανήσου με την οδό Τήνου – δηλαδή γύρω στα δέκα (10) μέτρα από το σημείο που βρισκόμουν πριν από την εισβολή της αστυνομίας στην πλατεία - όπου αντιλαμβάνομαι ένα πόνο στην πλάτη και γυρνώντας αντικρίζω έναν αστυνομικό των ΜΑΤ να με χτυπάει με το γλόμπ. Ο καπνός γίνεται όλο και πιο πυκνός. Τρέχω προς το πεζοδρόμιο διαισθητικά, χωρίς να έχω ορατότητα επειδή γνωρίζω τους δρόμους της γειτονιάς μου. Φτάνοντας στο πεζοδρόμιο αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει πάρα πολύς κόσμο συνωστισμένος, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στο άλλο, ο οποίος προσπαθεί να απομακρυνθεί. Τελικά, ο κόσμος που βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο στρίβουμε δεξιά στην Τήνου και αρχίζουμε να τρέχουμε στην οδό Κυκλάδων για να ξεφύγουμε μέχρι τη Φωκίωνος Νέγρη”
Σ.Α

Ημερομηνία: 
09/05/2020 - 02:00
Τύπος: 
Ξυλοδαρμός
Τοποθεσία: 
Τήνου και Επτανήσου