Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υποψ. Διδακτόρων και Διδακτορισσών για το όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο Α.Π.Θ.

Στην Αλβανία χθες οι αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν 25χρονο που βρέθηκε 50-100 μέτρα μακριά από το σπίτι του, σε ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω Covid.

Προσπάθησε απλά να διαφύγει από τον έλεγχο, άοπλος και ακίνδυνος, και τον δολοφόνησαν.

Σήμερα η οργισμένη απάντηση της νεολαίας στα Τίρανα, στην πλατεία Σκεντέρμπει

Βλέπεις πόσο μοιάζουν οι δολοφόνοι; Πόσο εύκολα πατάνε τη σκανδάλη; Πόσο ίδιες είναι οι στολές που φοράνε;

 

 

Την Παρασκευή 13-11-2020, η ομάδα μας πραγματοποίησε παρέμβαση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τις 91 προσαγωγές από τον χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου και της Πρυτανείας του ΕΜΠ, οι οποίες και μετατράπηκαν τελικά όλες σε συλλήψεις.

 

 

Καταγγέλλουμε τη φασιστική εισβολή δυνάμεων της αστυνομίας στους χώρους του Πολυτεχνείου με τις πλάτες του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Σήμερα Παρασκευή 13/11 το μεσημέρι, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες του Πρυτανικού συμβουλίου διεξήγαγε συντονισμένη προβοκάτσια κατά του Πανεπιστημιακού Ασύλου και κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τι το πραγματικά διαφορετικό φέρνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση και σχεδιάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα; Οχι πάντως τη δυνατότητα του κράτους να παρενοχλεί, να απαγορεύει και να διαλύει δημόσιες συναθροίσεις.

Αναδημοσιεύουμε κείμενο της δικηγόρου Αθηνών Αλέκας Ζορμπαλά για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις:

Η de facto κατάργηση των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και ανοιχτών διαμαρτυριών!